Camiel van Hoegee (geb. 1975)

Yep… een driftkikker, dat was ik (en soms nog steeds als ik niet uitkijk). Alles wat ik schrijf, schrijf ik uit eerste hand. Ik deed het ook. Ik dacht alles wat jij denkt en anders kon ik het vermoedelijk wel bedenken.

Ik weet er zelf echt alles van. Van jongs af aan al. Gaten in deuren en gipsmuurtjes. Mijn vader noemde mij een driftkikker (en hij kon er zelf ook wel wat van…).

Als je niet uitkijkt kunnen allerlei patronen jouw leven blijven bepalen en geef je die patronen onbedoeld en onbewust door aan de volgende generatie.

Daarom snap ik jou waarschijnlijk en heb ik jou vermoedelijk eerder door waar jij jezelf niet doorhebt.

Ik weet waar zich de hobbels en obstakels bevinden.

Bij mij is er daarom geen taboe in wat je doet of zegt. Ik snap hoe kwetsbaar je je kunt voelen, alleen, onmachtig. Hoe overweldigend je emotie kan zijn, ook voor jezelf. Pijnlijk ook. Hoe boos je op jezelf kunt zijn. En op anderen.

Wat voor een eikel je kunt zijn en dat je dat niet op tijd doorhebt.
De schaamte en het schuldgevoel achteraf.
De schijn ophouden.
Te trots en te bang om hulp te zoeken.
Anderen de schuld geven.
Enzovoorts, enzovoorts…

Sinds 2004 help ik driftige professionals en particulieren. Daarbij gebruik ik mijn ervaring als coach, trainer, voormalig NOC*NSF-topsporter, karateleraar en ervaringsdeskundige. Ook mijn studie geschiedenis is enorm van belang geweest. Toen ik in 2000 afstudeerde, had ik nooit kunnen bedenken dat ik met deze studie andere driftkikkers zou gaan helpen. Door mijn interesses in (neuro)psychologie en oosterse en westerse filosofie te combineren in mijn werk, is er een unieke en praktische methode ontstaan. Samen met allerlei aansluitende praktische vaardigheden krijg je daarmee een allround ‘pakket’ dat echt werkt.

Dat kan jou jaren werk schelen en daarmee veel negatieve energie, geld en tijd.

Gelukkig heb ik het af kunnen leren. Dus waarom jij niet?!

Als het honderden deelnemers vóór jou is gelukt – en mijzelf – dan is er kans dat ik jou misschien ook kan helpen. Ik wil je graag een methode leren om jezelf te bevrijden van je nachtmerrie die Driftkikker heet.

Overig:

  • In de jaren 2000 heb ik karate op nationaal niveau beoefend (Nederlandse selectie, Nederlands kampioen in 2005). Naast mijn werk doe ik veel aan ‘zachte krijgskunsten’ (zoals tai-chi). Daar volg ik nog steeds met veel plezier les in
  • Bestuurslid van de Lydia Zijdel Foundation, een stichting die zich inzet om mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke handicap via sport en spel in hun kracht te zetten en te emanciperen
  • Gastdocent in Zuid-Afrika, actief aan de Universiteit van Stellenbosch als opleider voor de opleiding docent weerbaarheid voor gehandicapten door gehandicapten
  • Karateleraar vanaf 1995 voor kinderen, tieners en volwassenen (met en zonder indicatie)
  • Preventiewerk machtsmisbruik, pesten en (seksueel) geweld voor kinderen, tieners en volwassenen
  • Veel ervaring met traumagerelateerde problematiek