Ard

“Door mee te doen ben ik mijn gevoelens eerder gaan onderkennen. Hierdoor ben ik beter in staat om opkomende emoties te reguleren of een andere reactie te kiezen.

Het programma zat goed in elkaar. Er was ruimte voor de uitwisseling van ervaringen, waardoor elke deelnemer kon vertellen wat hij/zij kwijt wilde. Tevens was er ook ruimte voor andere cursisten om hier weer op te reageren. Hierdoor ontstond er al vrij snel een saamhorigheid in de groep waar, in mijn beleving, iedereen zich veilig kon voelen.

Persoonlijk heb ik er veel aan gehad. Door ook naar de ervaringen van de andere deelnemers te luisteren krijg je meer herkenning van je eigen gedrag/gevoelens die je misschien anders niet gedeeld zou hebben.

Het effect van de training is dat ik beter weet wanneer mijn emoties beginnen te kriebelen. Hierdoor snap ik mezelf beter en voel ik me sterker doordat ik geleerd heb om hierop te reageren. In mijn privé situatie geeft dat langzamerhand meer rust. Zakelijk gezien kon ik dit vrij goed handelen, maar snap ik wel beter de reacties van andere mensen die ik soms een vervelende boodschap moet brengen.

Ik zou dit programma wel degelijk aanraden aan anderen. Ik zou echter wel adviseren om het uitgebreide programma te doen, omdat er dan volgens mij nog meer aangeboden wordt. Voor mij was dit korte programma net dat beetje wat ik nodig had.”