“Ik voel mij enorm opgelucht dat ik dit programma heb gedaan en ook mijn vrouw en zoon zijn blij. Vorig jaar werd ik geconfronteerd met een groot probleem. Ik had continu ruzie met mijn zoon.

Tijdens deze ruzies kon ik mijn boosheid niet bedwingen. Op deze momenten zei mijn zoon vaak “je bent mijn vader niet meer, ik wil niets meer met je te maken hebben”.

De situatie werd op een gegeven moment echt onhoudbaar en ik ben toen tijdelijk ergens anders gaan wonen.

Ik weet dat ik vreselijk boos kan worden, maar ik kan mij ook vreselijk ergeren aan van alles en nog wat. In de supermarkt, op de weg, op straat.

Het was eerst wel moeilijk om Camiel te bellen.

Ik schaamde me, maar ben moedig geweest door het boetekleed aan te trekken en ervoor uit te komen dat ik een woedeprobleem heb en dat ik mij moest leren beheersen.

Ik adviseer anderen om er over te praten en jezelf recht in de ogen aan te kijken. Ik heb dit nu achter mij gelaten en heb geleerd mij neutraal op te stellen en kalm te reageren.

Ik ben er echt voor gegaan, want ik wilde per se dat het anders zou gaan. Dit is gelukt; ik voel me nu weer beter als man en ben een betere vader voor mijn zoon en echtgenoot voor mijn vrouw.”

Han