“Ik ben een grote man en kan een flink stemvolume inzetten als ik dat wil, maar daar wilde ik nu juist vanaf. Van die angstige blik in de ogen van mijn kinderen en mijn vrouw.

Mijn korte lontje speelde zich voornamelijk thuis af, in de relatie met mijn vrouw. Met een drukke baan en een klein kind is het vaak hectisch thuis en vlogen we elkaar té snel in de haren naar ons idee.

Ook ik had vooraf twijfels of het wel iets voor mij zou zijn en of het echt zou werken, toen ik mij aanmeldde voor training Driftkikker. Bijna alle deelnemers in de groep met mij, zoals ik op de eerste dag hoorde. Dat alleen al was een opluchting; om onder gelijkgestemden te zijn en ook allemaal een wat afwachtende houding.

Nu, terugkijkend op de training, kan ik het iedereen absoluut aanraden. Voor mij persoonlijk is het zeer zeker goed geweest om het programma te volgen. Alleen al het bewust worden van bepaald gedrag (gewenst/als ongewenst) is een stap in de goede richting. Ik heb concreet nieuwe handvatten gekregen en vaardigheden geleerd.

Mijn relatie is meer in balans en respectvoller. Daarnaast geeft het een heel voldaan en rustig gevoel als het beter met je gaat. Ik ben rustiger, mijn beheersing is verbeterd, ik heb leren grenzen aan te geven en aangeleerd om in kleine stappen te denken.”

Jaap