Eigenlijk dacht ik dat drie trainingsdagen niet genoeg zouden zijn om een begin te maken met veranderingen. Nu ik de training heb gevolgd weet ik dat drie dagen genoeg zijn. Het is een continu proces, waarbij het ene moment het meer vanzelf lijkt te gaan en het andere moment je er je meer bewust van moet zijn. Het begin is er zeker.

Het programma heeft mij heel ver op weg geholpen in hoe ik situaties kan aanpakken. Met name de afwisseling tussen theorie en praktijkvoorbeelden maakt het compleet.

Ik merk dat ik veel minder snel reageer op situaties en echt probeer te luisteren naar de ander. Hierdoor ontstaat er een andere manier van omgaan met elkaar. Ik heb meer zelfbeheersing in het omgaan met mijn kinderen. Dit uit zich voornamelijk in het niet meer schreeuwen tegen ze en uit de situatie stappen als dit nodig is om te voorkomen dat het escaleert. De kinderen geven het ook aan het fijn te vinden dat mama niet meer schreeuwt, en dat maakt dat het een stuk gezelliger is! Met mijn man vind ik het nog een dingetje, omdat hij voor mijn gevoel niet ziet dat er iets is veranderd of dit in ieder geval niet aangeeft. Hij blijft hangen in hoe het was.

Ik raad het programma zeker aan, omdat de effecten in de omgang dusdanig veranderen dat het jezelf in relatie tot anderen zoveel mooie momenten oplevert.

Camiel, ik vind je een prettige, rustige trainer met een luisterend voor iedere deelnemer.