Op maandag 23 november 2020: Van heet naar koel in 1 dag

Ik wil mezelf of iemand anders inschrijven

Mijn grootste passie is om vaders en moeders met een kort lontje te leren om zichzelf te beheersen, waardoor zij weer een gelukkig en ontspannen werk- en gezinsleven krijgen.

Ik vind het ontzettend belangrijk dat gezinnen goed functioneren, en ouders zijn daarin de spil. Als het met de ouders goed gaat, dan gaat het vaak ook goed met de kinderen. Wie wil dat nou niet?

Er zijn ook mensen die op het werk in moeilijkheden komen, doordat ze kort door de bocht of ongepast en te boos reageren naar klanten en collega’s.

De realiteit is echter soms wrang. Door stress of vervelende gebeurtenissen op bijvoorbeeld het werk kan je veranderen in een botte hork of raak je verzeild in een schreeuwsessie.

Je hebt je zelfbeheersing verloren. Je reageert je af op je omgeving ( bijvoorbeeld je partner, collega of kind). Je denkt op dat moment dat het helpt of misschien voelt het gewoon even lekker. Dat werkt natuurlijk niet. Je weet het zelf ook wel, maar het lukt je niet om je woede of boosheid te beheersen.

Herken jij je in wat deelnemers hieronder vertellen?

 • “Mijn hart breekt als mijn dochter van 3 aan mij vraagt waarom ik zo boos ben”
 • “Ik heb een drukke baan en vind het lastig om dit te combineren met het hectische gezinsleven. Ik raak snel geïrriteerd en ik geef dan onbedoeld een snauw naar mijn partner of kinderen”
 • “Soms heb ik ruzie met mijn collega. Die zegt dan iets onterecht en dan reageer ik erg nijdig en begin te schreeuwen. Ik zet mijzelf dan behoorlijk te kijk, vreselijk.”
 • “Ik heb te horen gekregen dat ik mijn baan kan verliezen als ik mij zo opvliegend op het werk blijf opstellen.”
 • “Ik schaam mij vaak als ik weer tekeer ben gegaan, maar vind het zo lastig om rustig te blijven”

Dit hoeft niet zo te zijn. Je korte lontje onder controle krijgen kun je echt leren. Wil jij weten hoe? Lees dan door… Ik wil jou namelijk graag leren hoe jij ‘fully in control’ wordt!

Geldt dit ook voor jou?

 • Heb jij problemen om je boosheid onder controle te houden tijdens momenten van stress?
 • Ben jij er ook wel klaar mee om te horen te krijgen dat je eerst tot 10 moet tellen?
 • Wil jij op een praktische en prettige manier je zelfbeheersing vergroten?

Op maandag 23 november 2020 organiseer ik de ‘Van heet naar koel’-dag

Dan ga ik jou mijn geheim leren hoe je jezelf op stressvolle momenten (bijvoorbeeld tijdens ruzies of discussies) kunt beheersen.

Aan het eind van de dag heb je vaardigheden geleerd die je meteen kunt toepassen in het dagelijkse leven!

We gaan op een praktische en slimme manier werken, waarbij ik jou ga leren om zonder al teveel theorie jouw zelfbeheersing te vergroten.

Ik heb een manier ontwikkeld die bij veel deelnemers is aangeslagen,
waardoor zij heel snel grote stappen hebben gezet .

Waarom werkt dit?

Als voormalig NOC*NSF-topsporter weet ik als geen ander hoe het is om met druk om te gaan, waarbij het écht van belang is dat je je hoofd er goed bijhoudt. Dat betekent dat ik heel goed weet, en van binnen uit ervaren heb, hoe je op het moment dat het er toe doet moet handelen. En niet achteraf, want dat weten we allemaal natuurlijk wel.

Mijn ervaring en deskundigheid wil ik met jou delen. En geloof me, ik ben ook wel eens een heethoofd! Ik weet hoe het is en ik snap jou. Als je wilt, ga ik je leren wat mij heeft geholpen om het hoofd koel te houden tijdens moeilijke momenten.

Verlies van je gezin is geen optie. Ik heb een methode ontwikkeld die al velen op weg heeft geholpen naar een gelukkig gezinsleven. Ik gun dit iedereen en wil ook graag met jou werken.

Wat zeggen andere deelnemers over deze praktische dag waarbij je leert je zelfbeheersing te vergroten?

 • “Het in de praktijk brengen van het geleerde is eenvoudig. Ik ben rustig en vanuit deze rust kan ik opvoeden en kunnen mijn zoon en ik lol maken. Ongelofelijk dat 1 dag dit verschil kan maken.” Mw. Oosterbaan.
 • “Het is voor mij erg nuttig geweest. De bewustwording was er al, maar is alleen maar toegenomen. Ik merk nu zelf dat ik anders gesprekken in ga. Ik zie het gedrag van mijn partner in conversaties dan ook veranderen. De diverse technieken heb ik enkele keren succesvol toegepast tijdens en voor sollicitatiegesprekken en ook tijdens gezinssituaties. De verschillen zijn zeker merkbaar. Sinds de training ben ik er bewust mee bezig, er heerst een ontspannen sfeer en ik help de anderen in het gezin met een kort lontje.”  Een vader.
 • “Ik heb de neiging om behoorlijk te vloeken als ik nijdig word tijdens het werk of tijdens het tennissen. Door de technieken toe te passen die ik van Camiel geleerd heb merk ik dat ik dat niet meer doe; ik heb het niet meer nodig. De frustratie en tegenslagen hebben veel minder vat op mij. Dit voelt lekker. Ik wil deze weg volhouden.” Jelle.
 • “Onze zoon is onze antenne. Als hij gespannen raakt, dan weet ik dat er iets aan de hand is. Dan kan hij wel 10x hetzelfde zeggen of vragen. Daar word ik soms boos over. Vaak zegt hij dat ik dan ook te boos kan spreken en kijken. Ik realiseer mij nu door deze dag wat er met je gebeurt als je boos wordt en wat voor impact dat op mijzelf en mij gezin heeft. Ik ben mij daarvan veel bewuster geworden. Daardoor kan ik ook eerder het proces van het boos worden stoppen. Dit heeft mij, mijn zoon en mijn gezin al na een paar dagen na de training goed geholpen.” Nynke.
 • Ik heb heel veel van anderen geleerd. Ik herkende mezelf in wat andere deelnemers in de groep vertelden. Vaak had ik allerlei scenario’s in mijn hoofd en ging ik invullen wat mijn collega’s dachten. Die situaties gingen in mijn hoofd met mij op de loop. Daardoor raakte ik boos en uitte ik mij onprofessioneel. Ik heb geleerd dat dit helemaal niet hoeft. Juist door in een groep te werken kon ik wat meer afstand ervan nemen. Ik zag dat wat anderen overkomt mij in feite ook gebeurt. Heel leerzaam.” Kristian.
 • “Camiel is gevormd door ruim tien jaar wedstrijd-karate op landelijk niveau. Hij weet van binnenuit waar hij het over heeft. Emotiebeheersing, persoonlijke stappen zetten, pijn, succes, verdriet, angst, doorzettingsvermogen, rechtvaardigheid, onrechtvaardigheid. Hij staat ver boven standaardoefeningen en volgt anderen in hun verhaal en thema’s om daarin zijn bijdrage te weven. Als trainer en coach is hij een volstrekt geloofwaardige sparringpartner.”  Wim (pedagoog)

Dit ga je leren

 • Wat er nodig is om jezelf te beheersen waar en wanneer je het nodig hebt
 • 5 praktische vaardigheden op een manier die je je gemakkelijk kunt herinneren en toe kunt passen
 • Praktijkervaringen, tips en trucs van een ervaren coach (ondergetekende)

Locatie en tijden

Deze leerzame dag vindt plaats op de Noorderweg 2 in Hilversum, van 9.30-16.00 uur (inloop vanaf 9.15 uur).

Inschrijving en prijzen

Voor inschrijvingen van privépersonen hanteren wij prijzen incl. btw.
Voor zakelijke inschrijvingen hanteren wij prijzen excl. btw.

# Extra 1: Voor vroege inschrijvers: € 247,00 . Deze prijs geldt tot 16 november aanstaande. Na deze datum gaat de prijs omhoog (uiteindelijk bedraagt deze dag € 297,00).

# Extra 2: Wil je je partner, een vriend(in) of collega meenemen? Super! Dan kan dat voor de vaste prijs van € 197,00. Daarmee bespaar je dus een hoop geld.

# Extra 3: Gratis persoonlijke follow-up coaching van een half uur (via Zoom of telefonisch).

Ik wil mezelf of iemand anders inschrijven

Wil je eerst meer informatie en/of bespreken of het programma iets voor jou, je partner of collega is?

Plan dan je (gratis) doorbraaksessie in via onderstaand formulier (dit heeft de voorkeur). De werkwijze is als volgt:

Uiteraard worden alle verstrekte gegevens zorgvuldig en met uiterste discretie behandeld.

Ik wil mijzelf of iemand anders inschrijven