Leer hoe je je voortaan kalm en beheerst op je werk of thuis gedraagt en jouw gedrag kiest

Driftkikker 3-daagse programma:
dinsdag 1 december, 15 december 2020 en 5 januari 2021

Stel jezelf de vraag:
Hoe heerlijk zou het zijn jezelf te kunnen beheersen in plaats van explosief te reageren?

Nu kan het!

Voor wie is dit programma bedoeld?

Voor iedere volwassene die moeite heeft zijn korte lontje te bedwingen, waardoor je geen goede relatie met bijvoorbeeld je partner, kind of collega opbouwt.

Het is bedoeld voor iedereen die graag succesvolle stappen wil zetten in het beter leren beheersen van zijn emoties.

Het programma sluit het beste aan als je in de volgende situatie bent:

 • je loopt vast thuis of op je werk omdat je snel ruzie hebt met je partner / kind / collega’s / werknemers / leidinggevende
 • je bent bereid je te verdiepen in wat ik je ga leren
 • je staat open voor nieuwe kennis en ideeën
 • je bent bereid tijd en energie te investeren

Herken je dit?

 • Word jij ook niet meer serieus genomen door bijvoorbeeld je partner, kind of je collega’s?
 • Staat jouw korte lontje een gezonde werk- en/of privérelatie in de weg?
 • Sta jij bekend als een heethoofd en wil je daarvan af?

Als je snel geïrriteerd bent of over de rooie gaat, dan kleven daar veel te veel nadelen aan. Je wordt door bijvoorbeeld je collega’s, familie of partner niet meer serieus genomen. Je wilt graag je punt maken in een discussie, maar doordat je te gemakkelijk over je theewater gaat is de ander alleen maar geneigd om je boosheid en irritatie te zien. Je schaamt je voor jezelf, je gedraagt je onhandig, je voelt je machteloos en er wordt niet meer naar je geluisterd. Waarschijnlijk word je dan nog kwader en ga je nog harder praten of schreeuwen. Er ontstaat een nare sfeer waar je zelf maar moeilijk uit kunt komen. Dat dit in het privéleven of op het werk nou niet bepaald prettige gevolgen heeft zal niemand verbazen.

Hoe het ook kan: positief contact maken, beheerst en jezelf onder controle

Je bent absoluut niet de enige. Er zijn veel meer mensen die moeite hebben om op een beheerste manier te reageren als er discussies zijn of ruzie gemaakt wordt. Toch hoeft het niet zo te zijn: ook jij kunt leren om met gemak jezelf onder controle te houden en op een opbouwende manier een conflict aan te gaan, met respect voor jezelf en je gesprekspartner. Een rustige en open manier van communiceren levert immers veel voordeel op. In plaats van dat je de ander afkraakt met kritiek, bouw je aan een goede en gezonde verstandhouding. Deze rustige en beheerste manier van spreken is te leren, en in veel minder tijd dan je misschien zou denken.

Hoe het komt dat je je zelfbeheersing verliest: verlies van je denkcapaciteit

Uiteraard kun je heel veel aanleidingen vinden die je irriteren of boos maken, bijvoorbeeld een leerling die het bloed onder je nagels vandaan haalt, je kind dat niet wil luisteren, je collega die je manipuleert of je partner die altijd maar aan je hoofd zeurt. Wat de aanleiding ook is, de spanning kan soms zo oplopen dat je niet meer helder kunt nadenken. Vaak voel je je ergens persoonlijk door geraakt en dat wil je niet laten gebeuren. Hoe dat in zijn werk gaat kan van persoon tot persoon verschillen, maar het belangrijkste is dat je het vermogen om helder na te blijven denken verliest.

Wat je nodig hebt is toegang tot je denkvermogen tijdens de situatie in plaats van achteraf

In dit programma ga je op een praktische manier ontdekken welk negatief achterliggend mechanisme er bij jou in werking treedt, welke onderliggende overtuigingen bij jou een rol spelen, en hoe je daar op een effectieve en positieve manier mee om kunt gaan. Daarnaast leer je nieuwe vaardigheden aan om dit te kunnen blijven volhouden.

De resultaten die je kunt bereiken:

 • een positief voorbeeld worden (bijvoorbeeld voor andere collega’s of je kind)
 • een prettige sfeer op het werk en/of in het privéleven
 • een collega worden met wie het plezierig is om mee samen te werken, hetgeen je functioneren ten goede komt
 • rustig kunnen blijven, ook in situaties waarbij de druk groter is of sprake is van onrechtvaardigheid
 • overzicht weten te behouden en kunnen communiceren als een strateeg
 • sterk je grenzen kunnen stellen zonder boosheid
 • positief kunnen omgaan met weerstand en kritiek
 • blij zijn met jezelf en gewaardeerd worden

Uniek, kortdurend en praktisch concept, met duidelijke resultaten, en een ervaren specialist als coach

Ik heb dit programma speciaal ontwikkeld met een duidelijk idee erachter:

 1. geen langdurige therapieën, maar een kortdurend traject
 2. praktisch en gemakkelijk toe te passen in jouw dagelijkse leven
 3. duidelijke resultaten boeken: meer rust, meer zelfbeheersing, meer inzicht in jezelf en in anderen, beter contact met anderen

Sinds 2004 zijn honderden deelnemers je voorgegaan en ze hebben meer succes, betere relaties en meer zelfvertrouwen en zelfbeheersing gekregen.

Wat zeggen deelnemers die jou al zijn voorgegaan?

 • “De training Driftkikker is een praktische, no-nonsense training zelfbeheersing voor iedereen die wel eens moeite heeft zijn zelfbeheersing te bewaren of zijn grenzen te stellen. Groot voordeel van de training is dat deze individueel gegeven wordt en dus optimaal op de betreffende deelnemer kan worden afgestemd. Goede verhouding tussen theorie en praktijk. De training geeft je enkele simpele, maar doeltreffende handvatten om je bewust te worden van hoe een driftaanval ontstaat en op welke manier je deze (vroegtijdig) kunt herkennen en stopzetten.”
 • “De impact van de training is velen malen groter dan je vooraf denkt. De persoonlijke groei die ik heb doorgemaakt heeft er niet alleen voor gezorgd dat ik een prettigere collega ben geworden, maar ook een betere man en vader ben. Iemand die weer stevig in zijn schoenen staat, klaar voor de volgende uitdaging. Als ik nu ’s ochtends in de spiegel kijk, dan zie ik iemand waar ik trots op ben.” Een IT-specialist en vader.
 • “In plaats van dat ik nu ruzie maak met mijn vrouw en een aan scheiding denk, hebben we het nu over gezinsuitbreiding!” Een vader.
 • “Bumperklevers in het verkeer zullen mij niet meer zo snel over de rooie krijgen.”
 • “Ik heb al heel wat therapieën gehad, maar dit werkt echt!”
 • “Camiel is gevormd door ruim tien jaar wedstrijd-karate op landelijk niveau. Hij weet van binnenuit waar hij het over heeft. Emotiebeheersing, persoonlijke stappen zetten, pijn, succes, verdriet, angst, doorzettingsvermogen, rechtvaardigheid, onrechtvaardigheid. Hij staat ver boven standaardoefeningen en volgt anderen in hun verhaal en thema’s, om daarin zijn bijdrage te weven. Als trainer en coach is hij een volstrekt geloofwaardige sparringpartner.”  Wim (pedagoog)

Het programma wordt gegeven door Camiel van Hoegee

Camiel van Hoegee

“Als voormalig NOC*NSF-topsporter weet ik als geen ander hoe het is om met druk om te gaan, waarbij het écht van belang is dat je je hoofd er goed bijhoudt. Dat betekent dat ik heel goed weet, en van binnenuit ervaren heb, hoe je op het moment dat het er toe doet moet handelen. En niet achteraf, want dat weten we allemaal natuurlijk wel. Mijn ervaring en deskundigheid wil ik met jou delen. En geloof me, ik was vaak een heethoofd. Mijn vader noemde mij een driftkikker. Ik weet hoe het is en ik snap jou.

Ik ga jou leren wat mij heeft geholpen om het hoofd koel te houden tijdens finales (die ik heb gewonnen!) en op andere momenten. Jouw finale is bijvoorbeeld een gelukkig gezin of je baan. Verliezen is geen optie.

Ik heb een methode ontwikkeld die al veel vaders, moeders, werkgevers en werknemers op weg heeft geholpen naar een gelukkig gezinsleven en een prettige, productieve werksfeer. Ik gun dit iedereen en wil dan ook graag met jou werken.”

Via het programma zelfbeheersing wordt het ook voor jou mogelijk om van deze kennis gebruik te maken

Data en tijden van het hele groepsprogramma:

 • Dinsdag 01-12-2020 (oefendag 1)
 • Dinsdag 15-12-2020 (oefendag 2)
 • Dinsdag 05-01-2021 (oefendag 3)
 • Tijden 9.30-16.00/16.30 uur (inloop vanaf 9.15 uur)
 • Naast deze dagen zijn er extra individuele en groepscoachingsmomenten binnen het programma

Locatie oefendagen: Noorderweg 2 in Hilversum

Tijdens de middag krijg je elke keer een heerlijke lunch aangeboden (uiteraard is deze bij het programma inbegrepen).

Wil je meer informatie en/of bespreken of dit programma iets voor jou, je partner of collega is?

Plan dan je (gratis) doorbraaksessie in via onderstaand formulier.

Uiteraard worden alle verstrekte gegevens zorgvuldig en met uiterste discretie behandeld.