“Ik vond de training zeer interessant en leerzaam. Het heeft mij tot op heden voldoende handvatten gegeven om beter mijn ‘kortsluiting’ onder controle te krijgen. Van tevoren had ik bedenkingen genoeg: Ben ik echt zo erg? Zal het programma aansluiten op mijn probleem? Zal de groep waar ik in terecht kom hetzelfde raakvlak hebben?

Achteraf kan ik volmondig zeggen dat het een juiste keuze is geweest om dit programma te volgen. Het heeft mij nieuwe inzichten opgeleverd en laten inzien dat er meerdere mensen hetzelfde probleem hebben. Ik heb ook veel steun en herkenning uit de groep ontvangen, wat toch een vorm van saamhorigheid gaf.

Tot op heden heb ik mijn opvliegende trekjes behoorlijk onder controle. Ik ben zelf wat relaxter geworden. De kaartavonden met vrienden zijn weer gezellig en ook op de weg ben ik rustiger geworden. Ik zie nu in dat andere zaken belangrijker zijn in het leven, en relativeer nu meer dan voorheen. Soms zijn er nog wel momenten dat ik even een stapje terug moet doen om niet in mijn valkuil te stappen. Wat mij vervolgens ook weer leert dat ik er mee bezig moet blijven.

Voor mijzelf merk ik dat ik niet overal op moet reageren als er iets niet gaat zoals ik dat wens. Het lukt mij nu beter zaken te scheiden waar ik wel/geen invloed op heb. In mijn privé situatie ziet mijn vrouw ook verbetering, maar zij geeft ook aan dat er nog verbeterpunten zijn. Met onze vrienden zijn we weer gezellig aan het kaarten, waarbij het meer om het plezier gaat dan om het winnen.

Ik zou training Driftkikker zeker aanraden. Het kan je helpen om jezelf beter in je vel te laten gaan zitten, maar ook om jezelf beter (lees: aardiger) naar anderen toe te presenteren. En, als ik naar mijzelf kijk, kan ik mijn emotionele uitbarstingen beter onder controle houden.

Hierdoor laat ik anderen meer in hun waarde (en mijzelf) en beschadig ik geen relaties door verkeerde uitingen.”