“Ten einde raad. Ik was op een punt dat elke dag een gevecht was. Irritatie op het werk en thuis. Ik voelde mij de hele dag opgejaagd en dat kostte heel veel energie. Vaak resulteerde dit in scheldpartijen en soms tot fysiek geweld. Daarna natuurlijk alles maar weer zien recht te breien. Ik was er echt heel erg klaar mee om mijn omgeving van mij af te stoten en besloot er wat aan te gaan doen.

Op het internet kwam ik deze cursus tegen en wat mij aansprak is dat het in groepsverband wordt gegeven. Allemaal mensen bij elkaar die niet normaal kunnen doen in de ogen van de rest van de wereld. Na de eerste telefonische kennismaking viel er meteen een klein beetje van de last af. Fijn om bevestiging te krijgen dat er meer mensen zijn met dit probleem en dat er wellicht toch een oplossing voor bestaat.

De cursus zelf is hard werken; het is niet zo dat er een universele oplossing is. De kracht van Camiel is dat hij je zelf naar de kern van jouw probleem laat zoeken. Dit gaat niet vanzelf en is behoorlijk emotioneel. Maar als je bereid bent om jezelf bloot te geven en de schaamte voorbij te gaan, zal Camiel zeker jouw pijnpunten blootleggen.

Als je eenmaal de bron van alle ellende hebt gevonden, worden er hele mooie tools aangereikt om hiermee om te gaan en zal je beetje bij beetje je rust terugvinden. Inmiddels heb ik nog een paar maanden aan mezelf kunnen werken en ik ben tevreden met waar ik nu ben. Ik ben nog steeds mezelf alleen met een stuk meer innerlijke rust en geen extreme uitbarstingen meer. Heerlijk.”

Roy Bakker